Website van Eke van Batenburg

hier

India's 7 sisters

Hieronder ziet u alleen kleine afdrukjes, zogenaamde thumbs.
Als u daarover "hovert" ziet u eronder de grotere versie.

U kunt er ook op klikken; u krijgt dan rechtsboven die grotere versie permanent te zien.
Door over die permanente foto te "vegen" (kan ook met de muis!) komt de vorige of de volgende in beeld.

En als u ontspannen in uw stoel achterover wilt leunen kunt u op het rennende mannetje boven die permanente foto klikken waarna alle foto's in een rustig tempo voorbij komen.

In 2015 trok ik door enkele van "The seven sisters" van India. Dit zijn 7 niet zo heel bekende provincies van India, gelegen helemaal in het noord-oosten, ten noorden van Bangladesh.
De bekendste daarvan is Assam. Deze provincie is zeer de moeite waard om te zien en ik had het geluk dat ik daar net was ter gelegenheid van de jaarlijkse viering van "Sakti's menstruatie" rond de tempel van Kamakya in hoofdstad Guwahati. De duizenden pelgrims die dat kwamen vieren leverden een geweldig schouwspel.

Ook trok ik door Arunachal pradesh, een zwaar gemilitariseerde provincie na een grensconflikt met China begin zestiger jaren wat nooit is bijgelegd. Hier wonen vele tientallen volkeren met eigen taal, klederdracht en cultuur.
Uit deze provincie laat ik wat portretten zien uit Ziro een klein plaatsje globaal in het centrum van de provincie. Bovenaan begin ik met wat portretten uit het westen, aan de grens met Butan en Tibet.


 

Kinderen, vrouwen en mannen uit Tibet regio

Kinderen, mannen en vrouwen uit Ziro

Vrouwen en mannen uit Assam en Meghalaya

Pelgrims bij Kamakya tempel

©